שאלה - הסבר על הטיפולים להשראת ביוץ

השאלה:
בשל קושי להיכנס להריון, התחלתי לקחת, בהמלצת גינקולוג מומחה לפריון, 2 כדורי איקאקלומין ביום. היום אני ביום השלישי. של נטילת התרופה. מהם הסיכויים להיכנס להריון לאחר נטילת הכדור? אם הכדורים לא יסייעו, ייתכן שאצטרך להמשיך לקחתם יחד עם זריקות. שמעתי ש


תשובה:


ממכתבך נראה שאת נסערת ולחוצה, ואכן מדובר בנושא מתסכל, אך עם זאת חשוב לזכור שנשים רבות מצליחות להרות לאחר טיפולים, ולעיתים אפילו מוקדם מהצפוי. חשוב לשמור על גישה חיובית ואופטימיות לאורך כל הדרך.

הכדור שקיבלת, איקאקלומין (קלומיפן ציטראט), מעורר את בלוטת יותרת המוח להפריש FSH, ובכך למעשה גורם לגיוס זקיקים ומשרה ביוץ. הביוץ צפוי להתרחש כ-5 עד 12 ימים לאחר נטילת הכדור האחרון. כ-80% מהנשים אכן מבייצות כתוצאה מנטילת איקאקלומין.

תופעות הלוואי של הטיפול הזה הן רגישות וגודש בשדיים, כאבי בטן ובחילות. לרוב מחכים כ-5 מחזורי טיפול לפני שמתקדמים לצעד הבא בטיפולים ההורמונליים.

הזריקות מכילות ברובן את ההורמונים FSH ו- LH, יחד או לחוד, במינונים שונים. גם כאן המטרה היא השראת ביוץ. תופעות הלוואי העיקריות שלהן הן סיכון להריון מרובה עוברים וגירוי יתר שחלתי.

מכיוון שמדובר בהורמונים, ייתכנו שינויים העשויים לגרום גם לעליה במשקל.

לגבי הקשר בין טיפולי פוריות לבין עליה בשכיחות מקרי סרטן השד ורירית הרחם, מבחינה תיאורטית, יתכן בהחלט שיש קשר, מכיוון שהטיפולים האלה חושפים את הרקמות לרמות גבוהות יחסית של אסטרוגנים. אך לאחר מספר מחקרים עדיין ישנם חילוקי דעות בנושא, יתכן שפשוט עקב מחסור בנתונים. בכל אופן, כרגע ההנחה היא שאין קשר בין הטיפולים לבין עליה בשכיחות מקרי סרטן השד, אך ייתכן שיש קשר בין הטיפולים לבין מקרי סרטן רירית הרחם. חשוב לזכור שגם אם נמצא קשר, מדובר בעיקר בנשים שעברו כ-6 מחזורי טיפולים או יותר.

אני ממליצה לך כרגע להתמקד בכל שלב, ולא לתת למחשבות המטרידות הללו לערער את בטחונך או להלחיץ אותך. התחילי בנטילת האיקאקלומין, רצוי לבצע גם מעקב זקיקים תוך כדי הטיפול, על מנת להעריך את זמן הביוץ, וכך להגדיל את הסיכויים להיכנס להריון.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!