שאלה - הפסקת גלולות למניעת הריון לפני סיום החפיסה

השאלה:
במשך 6 חודשים נטלתי גלולות מסוג יסמין והחלטתי להפסיק. הבנתי שניתן להפסיק גם באמצע החבילה, וזה מה שעשיתי. הפסקתי ליטול גלולות כשהייתי בגלולה העשירית. עכשיו, כמה ימים אחרי, הופיע אצלי דימום ואני מרגישה מין התכווצות בתוך הנרתיק. האם גרמתי נזק? האם זה


תשובה:


בדרך כלל עדיף להפסיק נטילה של גלולות למניעת הריון בסוף החבילה, כדי לא לגרום לדימומים באמצע החודש, כמו שקרה אצלך. אך לא גרמת לעצמך שום נזק, והדימום הוא טבעי לחלוטין כאשר מפסיקים את השימוש בגלולות.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!