שאלה - האם יש קשר בין טיסות ארוכות לבין הפלות?

השאלה:
אני בת 39, אחרי שני הריונות, שניהם במהלך השנתיים האחרונות. הראשון הסתיים בהפלה טבעית בשבוע ה-11 והשני היה תקין לחלוטין, ללא שום תופעות לוואי כמו בחילות או הקאות. נכנסתי לשני ההריונות יחסית מהר, אחרי כ-4-3 נסיונות. אין לי נטייה לקרישיות יתר, אינני מעש




תשובה:


אין מניעה לטוס ולטייל בזמן הריון, אך יש לקחת בחשבון כי הריון מעמיד את הגוף במצב רגיש יותר מבדרך כלל. אחת מהתופעות הפיזיולוגיות המופיעות בהריון היא קרישיות יתר, ללא קשר לרקע הגנטי, ועל כן מומלץ להימנע מטיסות ארוכות, או לפצל טיסות ארוכות, מכיוון שעצם הישיבה הממושכת ללא תנועה מעלה את הסיכון להיווצרות קרישי דם גם אצל אדם רגיל, ועל אחת כמה וכמה אצל אישה בהריון.

אם אכן את בהריון ושוקלת לטוס, יש לעשות זאת לאחר בדיקה והיוועצות ברופא המטפל. וכן יש להקפיד להתהלך בזמן הטיסה כמה שיותר, ואף להיעזר בגרביים אלסטיות שנועדו למנוע היווצרות קרישי דם.

תוכלי למצוא מידע נוסף בפורטל אינפומד בשאלות דומות שנענו.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ