שאלה - אני ממש לחוץ בעקבות מין אוראלי שקיבלתי ע"י בחורה שאני יוצא איתה. שבוע ל

השאלה:
אני ממש לחוץ בעקבות מין אוראלי שקיבלתי ע"י בחורה שאני יוצא איתה. שבוע לאחר מכן חוויתי שפעת ממש קשה וחום גבוה. אני לא חושב שאני יכול להמתין שלושה חודשים לבדיקת ELISA ל- HIV וקראתי שקיימת בדיקת P24 וברצוני לעשותה. אני מוכן לבצע אותה באופן פרטי. אני


תשובה:
הסיכון שלך להידבק ממין אורלי מהבחורה שאיתה אתה יוצא הוא יותר
נמוך מ - 1:40,000,000 - כלומר, יותר קטן מהסיכון שלך ליפול ממטוס.
אז קודם כל תירגע, ודע שהבעיה העיקרית שלך היא חרדת איידס ולא סיכון
להדבקה אמיתית.

בתכלס - אין שום סכנה שנדבקת. ובכל מקרה, בדיקת אנטיגן p24 אינה
מדויקת בכלל כיוון שהיא חיובית רק ליומיים שלושה לאחר ההדבקה ורק
באנשים שלקו במחלת הדבקה אמיתית (חום גבוה, פריחה ופצעים בפה).

בערכות הבדיקה של היום המכונות קומבו, והכוללות בתוכן אנטיגנים
ונוגדנים של הנגיף, אפשר להיבדק בביטחון כבר לאחר שישה שבועות, כך
שלא תצטרך להמתין שלושה חדשים. את הבדיקה בערכת הקומבו ניתן לעשות
במרכזי האיידס.

לבירור שעות הפתיחה בתל השומר אתה מוזמן להתקשר ל- 5304937.

ושוב, הבעיה העיקרית שלך היא חרדה ובה יש לטפל, כיוון שהסיכון שלך
להידבק מאיידס מהמין האורלי שעשתה בך הבחורה הוא למעשה אפס.

בברכה
דר' איציק לוי
היחידה למחלות זיהומיות
המרכז הרפואי שיבא, תל השומר





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!