שאלה - בעיות בתפקוד המיני בזמן נטילת סרוקסאט ולאחר הפסקת השימוש

השאלה:
לקחתי סרוקסאט במשך מספר שנים, ולפי הוראות הרופא ירדתי לאט לאט ממינון של 60 מ"ג ליום עד שהגעתי ל-10 מ"ג, ולפני כחודשיים הפסקתי את השימוש בה לגמרי, תודה לאל. לאחר ההפסקה נוצרה אצלי בעיה בתפקוד המיני: יש לי אמנם זיקפה, אבל אני "גומר מהר&q


תשובה:


סרוקסאט, כמו כל התרופות נוגדות הדיכאון מקבוצת ה-SSRI, גורמת לעיתים לפגיעה או לשינוי בתפקוד המיני, ובייחוד לתופעה של עיכוב בהגעה לאורגזמה ולשפיכה. ישנם הבדלים אינדיבידואליים בין אדם לאדם מבחינת התגובה לתרופה: התופעה לא מופיעה אצל כל אחד, ולא באותה מידה. בנוסף, לעיתים, לאחר תקופה של מספר חודשים של שימוש בתרופה, תופעת לוואי זו נחלשת בהדרגה. ישנם אורולוגים (רופאים מומחים למערכת המין והשתן) אשר נותנים תרופות כמו סרוקסאט, לא בגלל מצבי דיכאון, אלא דווקא כטיפול בבעיה של שפיכה מוקדמת.

ככל הנראה, בזמן השימוש בסרוקסאט התרגל גופך לתפקוד מיני תקין תחת השפעת התרופה, מבחינת רמות של החומרים הכימיים בדם אשר מזרזים או מעכבים את מהירות ההגעה לאורגזמה ולשפיכה. כעת, ללא התרופה בגוף, רמות החומרים השונים בדם השתנו, וביחס למה שהיה אצלך בשנים האחרונות, יש פחות חומרים שמעכבים אורגזמה ושפיכה, ולכן זה מגיע אצלך מהר.

סביר להניח שתוך מספר שבועות, או לכל היותר מספר חודשים, גופך יתרגל לאיזון הכימי ללא הסרוקסאט, והתופעה שאתה סובל ממנה תיעלם.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!