שאלה - הקשר בין נטילת גלולות למניעת הריון לבין קרישיות יתר של הדם

השאלה:
אחרי שנתיים של לקיחת מליאן (שנרשם לי על ידי רופא המשפחה) הלכתי לרופא נשים, שהמליץ לי בחום להפסיק את השימוש בגלולות אלה, ואף ציין כי אם הייתי מבקשת ממנו לרשום לי גלולות למניעת הריון - הוא היה מסרב, מפני שיש היסטוריה של קרישי דם במשפחתי. הפסקתי מייד


תשובה:


כשיש היסטוריה משפחתית של קרישיות יתר, לרוב מומלץ לא לקחת סיכון ופשוט לא להשתמש באמצעי מניעה הורמונליים, שכן אלה מגבירים את הסיכון לקרישיות, שכידוע יכולה לגרום לנזקים חמורים ביותר. תוכלו להשתמש בכל אמצעי מניעה שאינו הורמונלי, ובעיקר באמצעי חציצה, כמו קונדום. מידע מפורט תמצאו במדריך אינפומד לאמצעי מניעה:

http://www.infomed.co.il/preg/moreBirthControl.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!