שאלה - אם אמשיך לקיים יחסי מין, האם אדביק את בן\בת זוגי בהרפס גניטלי?

השאלה:
אם אמשיך לקיים יחסי מין, האם אדביק את בן\בת זוגי בהרפס גניטלי?


תשובה:

זה בהחלט אפשרי. תוכלו להפחית את הסיכון לשותפ\תכם בכך שתקיימו יחסים רק כשלא יהיו לכם כל תסמינים להרפס גניטלי. עם זאת, הנגיף עדיין יכול להיות מדבק ללא כל תסמינים הניתנים להבחנה כגון פצעים או פריחה על העור. זו הסיבה שיש תמיד להשתמש בקונדום לטקס. קונדום אינו מעלים לגמרי את הסיכון, משום שהוא עלול שלא לכסות על איזור נגוע, אולם הוא מספק מידת-מה של הגנה.

נטילת התרופות האנטי-ויראליות אציקלוביר (זובירקס), ולטרקס, ופאמביר יכולה לגרום לתסמינים להופיע לעתים נדירות יותר ולהפחית מחומרתם. ישנן ראיות מסוימות לכך שתרופות אלה עשויות גם להגן מפני העברת המחלה.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!