שאלה - תופעות לוואי עם נטילת חומצה פולית

השאלה:
התחלתי ליטול חומצה פולית וזה עשה לי ממש לא טוב, הופיעו אצלי כאבים חזקים בחלק התחתון של הגוף, והפסקתי. האם זה משהו שקורה בדרך כלל בגלל שהגוף צריך להתרגל, או שאני צריכה לקחת חומצה פולית של חברה אחרת? בעלי ואני רוצים להיכנס להריון בחצי שנה הקרובה, והבנת




תשובה:


התופעה שאת מתארת מוזרה, שכן נטילת חומצה פולית לא אמורה לגרום לתסמינים שציינת. תופעות הלוואי האופייניות (אך גם הן נדירות) קשורות בעיקר לאלרגיה ומתבטאות בגרד, סומק, פריחה וכדומה.

חשוב מאוד ליטול חומצה פולית החל מ-3 חודשים לפני הכניסה להריון, ועד לסוף הטרימסטר הראשון, שכן הדבר מונע התפתחות פגמים הקשורים למערכת העצבים. המינון המומלץ הוא 400 מק"ג (0.4 מיליגרם).

נסי אולי להחליף את סוג הכדורים. אם התופעה תחזור על עצמה, חדלי מליטול את הכדורים ופני לרופא.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ