שאלה - פוליפים בצוואר הרחם באישה בהריון

השאלה:
אני בשבוע 21 להריון. התגלו אצלי פוליפים בצוואר הרחם, חלקם מדממים. הוצא פוליפ אחד בגודל כ- 1.5 ס"מ. במידה והפוליפ אכן סרטני - האם אפשר לטפל בי מבלי להזיק לעובר? האם ניתן לחכות עם הטיפול בי עד ללידת התינוק? מהם האחוזים לגידול סרטני אצל נשים שהתגלה אצל




תשובה:
פוליפים בצוואר הרחם הם ממצא שכיח בנשים בתקופת הפריון. הפוליפ עשוי להיות יחיד, או להופיע בקבוצת פוליפים. הסיבה לכך אינה ידועה.
מרבית הפוליפים קטנים בקוטרם מ- 3 ס"מ, ושינוי ממאיר - נדיר.
יש להסיר את הפוליפים כאשר הם גורמים לסימפטומים (למשל דימום, או כאב בעת קיום יחסי מין) או כאשר הם גדולים.
למרות השכיחות הנמוכה של ממאירות - יש לשלוח את הפוליפ לבדיקה פתולוגית.

הגישה הטיפולית במקרה של אבחון של סרטן צוואר הרחם בזמן ההריון תלויה בשלב בו התגלה הגידול ובשלב ההריון. עם אבחון הגידול יש לבצע הערכה מדוקדקת באשר לשלב בו הוא נמצא, הכוללת לעיתים לפרוסקופיה לצורך בדיקת בלוטות הלימפה האגניות.

אם הגידול התגלה בשלב מוקדם, אחרי שבוע 20, והאשה מעוניינת לשמור על ההריון - נהוג לחכות עד לשלב שבו ריאותיו של העובר בשלות, ואז ליילד ולטפל בממאירות.
כאשר הממאירות מאובחנת בשלב מאוחר יותר, כאשר הגידול הספיק כבר להתפשט - לא מומלץ להמתין עם הטיפול עד לאחר הלידה.

במחקר שבו עקבו במשך כמה שנים אחרי 561 נשים, מתוכן 20 בהריון, שאובחנו כסובלות מסרטן מוקדם של צוואר הרחם - לא נמצא כי דחיית הטיפול עד לאחר הלידה שנתה את התוצאות או את תוחלת החיים.

תוכלי לקרוא עוד על פוליפים בזמן הריון בלינק הבא:
http://www.ispub.com/ostia/index.php.../polyp.xml




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל