שאלה - האם אנטיביוטיקה יכולה לפגוע באיכות הזרע?

השאלה:
אנחנו מנסים להיכנס להריון. לאחרונה מקבל בעלי אנטיביוטיקה מסוג רוקסו 150 למשך עשרה ימים בשל חשד לדלקת ריאות. האם זה יכול להשפיע ולפגוע בזרע או בעובר שייווצר, או לגרום להפלה? האם כדאי לחכות עם הניסיונות עד הפסקת הטיפול?


תשובה:


רוב סוגי האנטיביוטיקה אינם פוגעים באיכות הזרע, אך יש הטוענים שאנטיביוטיקה מסוג רספרים, עשויה לפגוע באיכות הזרע. בכל אופן, אין מניעה לנסות להיכנס להריון, אם אכן תיכנסי להריון, פירוש הדבר שאיכות הזרע היתה מספקת. כמו כן, הדבר אינו גורם נזק לעובר. בשלב זה האפשרויות הן "הכל או כלום": אם הכל תקין יושג הריון, ואם ישנה בעיה, פשוט לא יושג הריון.

עם זאת, לגבי נטילה של כל תרופה שהיא סביב הכניסה להריון, תמיד מומלץ להיוועץ ברופא.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!