שאלה - שחלות פוליציסטיות ורמת פרולקטין גבוהה

השאלה:
אני בת 33 ורזה. להפתעתי, התגלה שיש לי שחלה פוליציסטית. המחזור שלי לא כל כך סדיר (חודש וחצי פלוס-מינוס) ונמשך 6-5 ימים. הרופא המליץ לעבור בדיקת פרופיל הורמונלי. הכל יצא תקין חוץ מפרולקטין - 944. חזרתי על בדיקת פרולקטין לאחר 5 שעות עירנות, והתוצאה היתה




תשובה:


שחלות פוליציסטיות אינן חייבות להופיע כתסמונת הכוללת את כל התסמינים האופיינים והידועים (כמו אי סדירות של המחזור, שיעור יתר והשמנה). לעיתים קרובות רק ממצא יחיד מתגלה באולטרסאונד.

רמה גבוהה של פרולקטין יכולה להיגרם כתוצאה מתת-פעילות בלוטת התריס, שחלות פוליצסטיות, גידול שפיר ביותרת המוח, ליקוי בתפקודי כליות ועוד.

רמות גבוהות של פרולקטין אומנם גורמות לאי-סדירות של המחזור ואף לאי-פוריות, אך לאחר בירור וטיפול - לעיתים די באיזון תרופתי פשוט - ניתן בהחלט להיכנס להריון.

ההבדלים בתוצאות הבדיקות נובעים מכך שרמת ההורמון עולה בשינה, ולאחר מספר שעות עירות היא יורדת.

עליך להמשיך בבירור, על מנת לגלות מהי הסיבה שבגינה נמצאה רמת הפרולקטין הגבוהה. בהתאם לממצאים תקבלי טיפול מתאים, ולאחר שיתאזנו הרמות, תוכלי לנסות להיכנס להריון.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ