שאלה - חוסר איחוי של עצם אחרי ניתוחי גב

השאלה:
אני בת 56, אחרי 2 ניתוחי גב, מקובעת בחוליות 3.4.5. יש לי בעיה של איחוי העצם. עכשיו, אחרי 3 וחצי שנים, אני נאלצת לעבור ניתוח נוסף בקרוב מאוד. מה הסיכוי שהגוף לא ידחה שוב את העצם? האם ההחלמה קשה כמו מן הניתוח השני?




תשובה:


מצבים של חוסר איחוי (Non-union) באורתופדיה הם בעיה נפוצה. סיבות רבות עלולות לתרום להיעדר חיבור מספק, ביניהן זיהום, הפרעה באספקת דם, תזוזה של חלקי השבר, כישלון של הקיבוע ועוד. המטופל תורם אף הוא באופן ישיר לסיכויי ההצלחה של הניתוח על ידי שינוי באורח חייו. עישון הוא גורם סיכון ידוע העלול לפגום בחיבור הטבעי של עצם בגוף, ונמצא כי חולים מעשנים מגדילים עד פי שניים ויותר את הסיכון לחוסר חיבור של שבר.

לא ברור לי משאלתך מה היה הגורם החשוד באי-החיבור. האם מדובר בדחייה כלשהי של אחד ממרכיבי השתל? סיכויי ההצלחה של ניתוח נוסף תלויים בגורם שהוביל לכישלון הקודם.

למרות הניסיון לשלוט על מירב המרכיבים בסיכויי הצלחת ניתוח לקיבוע עמוד שדרה, עדיין אין ודאות כי חיבור מספק בצילום יבטיח הטבה משמעותית בכאבים למטופל. מצד שני, תיתכן הקלה מסוימת גם כשיש סימנים להיעדר חיבור.

בברכת בריאות שלמה

ד"ר רונן בלכר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ