שאלה - בקע טבורי ומפשעתי בילד בן 4

השאלה:
האם בקע טבורי ומפשעתי בילד בן 4 עלולים להיגרם מסיבות של צעקנות יתר או מסיבות נפשיות ורגשיות אחרות? מה צריך לעשות?


תשובה:


לא. צעקות או סיבות נפשיות אינן סיבות לבקע. בקע מפשעתי שכיח מאוד במיוחד בפגים, בילדים עם אשכים טמירים או קריפטורכידיזם, ובמקרים של ליקויים מולדים במבנה האגן, הפרינאום או הבטן התחתונה.

הטיפול בבקע מפשעתי הוא כירורגי ונעשה מהר ככל האפשר, כשמצב הילד מאפשר זאת.

בקע טבורי בדרך כלל מצריך רק מעקב. מידע נוסף עליו אתה יכול לקרוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_090502_2.htm.




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!