שאלה - על מנת לאזן את רמת הכולסטרול, להעלות HDL ולהפחית LDL הומלץ לי על שימוש

השאלה:
על מנת לאזן את רמת הכולסטרול, להעלות HDL ולהפחית LDL הומלץ לי על שימוש באומגה 3 או ניאצין 500 מ"ג NFN CHOLESTEROL = 214 HDL = 37 LDL = 146 נא עצתכם: מה ההבדלים, מה עדיף, האם ישנם סיכונים בשימוש או כל עצה אחרת.


תשובה:

אכן, ניאצין מעכב את יצירת הכולסטרול הרע LDL בכבד , ויעיל מאוד
להעלאת רמות HDL עד 30%. הבעיה היא שצריך מינונים די גבוהים: כדי
להגיע להעלאת HDL צריך כ 1500 מ"ג, וכדי להוריד LDL כ 3000 מ"ג. לכן
לעיתים מינון נמוך יותר של ניאצין ניתן בשילוב עם תרופה אחרת - למשל
סימוביל. עדיף להתחיל את נטילת הניאצין בהדרגה ולעלות למינון המתאים
תוך כשבוע-שבועיים, זאת משום שהוא יכול לגרום לתופעת לוואי שנקראת
פלאשינג - חום ואודם בעור הפנים, גרד ובחילה.

אומגה 3 הוא מרכיב בשמן דגים, שמן פשתן, שמן קנולה, שמן סויה
ואגוזים. במינון גבוה של מעל 6 גרם ליום, אומגה 3 מפחית רמות
טריגליצרידים, מפחית מעט את רמת ה LDL, משפיע לטובה על תפקוד דופן
כלי הדם, מוריד לחץ דם ומפחית סיכון למחלות לב. הבעיה עם נטילת
מינון גבוה של אומגה 3 - הפחתה ברמות ויטמין E , ייתכנו בחילות,
כאבי בטן ושלשולים וטעם של דגים. לכן מומלץ לאכול דגים פעמיים
בשבוע, ולשמור את הטיפול בתוספי אומגה 3 לבעלי רמת טריגליצרידים
גבוהים שאינה יורדת.

לפי הנתונים שמסרת, אם כן, מבין השניים עדיף לך לקחת ניאצין,
בשילוב עם דיאטה מאזנת שומנים - בייעוץ עם דיאטנית ופעילות גופנית.

אגב- גם שום הוכח כיעיל להורדת רמות LDL ויכול להילקח בשילוב.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!