שאלה - האם יש קשר בין נטילת פלוטין לבין טחול מוגדל?

השאלה:
בני החייל בן 20 ונוטל תרופה בשם פלוטין. התרופה ניתנה לו על ידי הרופא הצבאי. משך השימוש עד עתה הוא כחצי שנה. בני עבר בדיקת אולטרסאונד של דרכי השתן, ונאמר לו שדרכי השתן תקינות, אבל שהטחול מוגדל, והוא התבקש לעשות בדיקות דם. האם יש קשר בין טחול מוגדל


תשובה:


הגדלה של הטחול אינה תופעת לוואי מוכרת של נטילת פלוטין. סביר יותר שיש לו בעיה רפואית אחרת כלשהי שגורמת להגדלת הטחול, ויותר מידע יתווסף לאחר קבלת תוצאות בדיקות הדם.

דרך אגב, לעיתים תמונה קלינית של דיכאון קשורה למחלות גופניות, כגון מחלת הנשיקה או אנמיה, שבהן יש גם הגדלה של הטחול. זאת אומרת, יתכן שאם בנך יאובחן כהלכה ובעיותיו הגופניות יטופלו, אולי יפסק הדיכאון והצורך שלו להשתמש בפלוטין.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!