שאלה - ניתוח קוניזציה עקב CIN 3 שנגרם על ידי פפילומה

השאלה:
האם לאחר ניתוח קוניזציה, בעקבות אבחנה של CIN 3, מבריאים לחלוטין? האם נגיפי הפפילומה נעלמים, ואם לא - האם הנגיף יכול להסב לגופי נזק נוסף? אילו צעדי מניעה עלי לנקוט ואילו בדיקות עלי לבצע לעתים תכופות יותר?




תשובה:


לאחר קוניזציה בעקבות CIN 3, יש להמשיך ולהיות במעקב של הרופא המטפל ולערוך בדיקות שנתיות. וירוס הפפילומה יכול להופיע שוב באזורים צמודים לאזור הקוניזציה, לכן יש להמשיך ולעקוב אחר המצב.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ