שאלה - התייעצות לגבי ביצוע קולונוסקופיה אחרי צנתור

השאלה:
בספירת הדם האחרונה נמצא שאני אנמי. מאחר שאני סובל מבעיות במערכת העיכול ובמשפחתי יש היסטוריה רפואית של פוליפים במעי הגס, ביקשתי להישלח לבדיקת קולונוסקופיה. מאחר שלפני חודשיים עברתי צנתור, במהלכו הוכנס סטנט, הרופאה המטפלת אמרה לי שלא אוכל לעבור את הב


תשובה:


חסרים מספר פרטים חשובים בנוגע למצבך, כמו גילך, ובאילו פוליפים מדובר. ישנן כמה תסמונות של פוליפים תורשתיים. מדוע עברת צנתור ומה היו תוצאותיו?

אנסה בכל זאת לענות על שאלותיך. יש התוויות נגד מסויימות לביצוע בדיקת קולונוסקופיה (כלומר מקרים בהם אין לבצעה), כמו מחלה איסכמית של הלב. לא מסרת פרטים על הסיבות לצנתור, על תוצאותיו, על מצב הלב שלך ומצבך הבריאותי הכללי, ולכן איני יכולה לחוות דעה לגבי יכולתך לעבור את הבדיקה. תוכל להיוועץ בקרדיולוג או במצנתר לגבי כשירותך, מבחינת מצב לבך, למעבר בדיקת קולונוסקופיה.

בדיקת CT להערכה של המעי הגס נקראת גם קולונוסקופיה וירטואלית. זו בדיקה מאוד יעילה ויש לה יתרונות, וגם חסרונות, לעומת הקולונוסקופיה. אחד היתרונות שלה הוא שבשונה מבקולונוסקופיה רגילה, ניתן להעריך בבדיקה זו גם מעי מפותל מאוד ואף לעבור דרך היצרויות. היתרון העיקרי בבדיקת קולונוסקופיה הוא שבמקרה הצורך ניתן לבצע במהלכה פעולות כמו כריתה של פוליפ.

הייתי מתייעצת עם הרופא המטפל וכמו כן עם הקרדיולוג.

בברכה,

ד"ר מיכל רסנר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!