שאלה - רגישות ליוד שבאה לידי ביטוי אחרי CT

השאלה:
לפני כ-8 חודשים היתי בבית חולים בגלל כאב בטן חזק ועברתי בדיקת CT של הבטן. כשיצאתי, כל הגוף בער וגרד לי והיה ואדום. האחות נתנה לי כדור ואמרה שאני אלרגית ליוד. האם זה נכון? יש לי עוד בדיקה בינואר. האם עלי לקחת את התרופות? או האם אני באמת רגישה ליוד? חש


תשובה:


תגובה אלרגית ליוד יכולה להתבטא בצורות שונות ובדרגות חריפות שונות, ולכן קשה לי לדעת אם מה שאת מתארת קשור ישירות לבדיקה שעברת. גם אם מדובר ברגישות, זו ברגישות קלה ביותר אם היא עברה בעזרת כדור אחד.

בכל מקרה, אם עברת CT בטן עם חומר ניגוד, סביר להניח שהשתמשו ביוד, ואם התסמינים החלו באותו הזמן או שעות ספורות לאחר מכן, יש להניח שאת רגישה ליוד.

מוזר שהאחות דיברה איתך על כך ולא הרופא. בכל מקרה, בבדיקות הבאות שלך, חובה עליך למסור את פרטי האירוע לרופא המטפל ולרדיולוג אשר יבצע את בדיקת ה-CT. במצבים מעין אלה ישנה הכנה מיוחדת, כמה שעות לפני הבדיקה, המונעת את תופעות הלוואי הקשות היכולות להופיע כתוצאה מרגישות כזאת.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!