שאלה - חששות אחרי אירוע מוחי אצל בחורה שנוטלת קומדין

השאלה:
לפני כ-3 שנים עברתי אירוע מוחי על רקע קריש דם לאחר נטילת גלולות למניעת הריון. כיום אני מטופלת בקומדין 5 מ"ג ליום ללא תסמינים חוזרים או השפעה כלשהי על התפקוד היומיומי. אני מתכננת טיול להודו בעוד כמה חודשים, ורציתי לדעת אם יש הגבלות או סיכונים מיו


תשובה:


אם לא נמצאה כל מחלת רקע הגורמת לקרישיות יתר, נראה שעליך פשוט להקפיד על אורח חיים בריא ככל האפשר, גם במשך הטיול: הימנעי מעישון, השתדלי להימנע מאכילת מזונות שומניים, ודאגי לעשות פעילות גופנית - גם הליכה היא פעילות נהדרת. למען הסר ספק, אני ממליצה לפנות לרופא המטפל, להערכת מצב כללית ולייעוץ.

שמרי על עצמך ושיהיה טיול מהנה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!