שאלה - בת 45 מתלבטת לגבי נטילת גלולות למניעת הריון למניעת הריון

השאלה:
אני בת 45, בריאה בדרך כלל ולא מעשנת. רופא אחד המליץ לי בפה מלא על גלולות למניעת הריון מסוג יסמין, ואילו רופא אחר שלל זאת בתוקף, וטעם שבגילי כרוכים בכך סיכונים רבים. הוא המליץ על קוטל זרע, שלי אישית לא נראה כל כך מתאים ונוח. שנים לא היה לי צורך באמ


תשובה:


מרבית הרופאים לא ממליצים על שימוש בגלולות למניעת הריון בגיל כזה, כיוון שיש סיכון גבוה יותר ליצירת קרישים וסיבוכים הקשורים למערכת הדם והלב. בדרך כלל מומלץ להשתמש בהתקן תוך-רחמי, שמבטיח יעילות גבוהה ללא הסיבוכים הכרוכים בנטילת גלולות. ישנם מספר סוגים של התקנים כאלה, המותאמים אישית על פי ההיסטוריה הרפואית שלך.

עם זאת, כפי שהבנת, יש רופאים שאינם מסתייגים מנטילת גלולות למניעת הריון גם בגיל זה, כיוון שלטענתם, מינון ההורמונים בהן נמוך מספיק, ורק מצריך להיות במעקב. אני חושבת שאם אפשר להימנע מסיכונים, עדיף לעשות כן.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!