שאלה - נטילת פוסטינור בזמן הנקה

השאלה:
אני בת 27. ילדתי לפני חצי שנה וקיבלתי את המחזור הראשון אחרי הלידה לפני שלושה שבועות. אני מיניקה הנקה חלקית. ביום חמישי בלילה היתה לנו תאונה עם הקונדום. האם עלי לקחת גלולת פוסטינור? אני ממש לא יכולה להרשות לעצמי הריון נוסף עכשיו. אני עדיין בטווח ה-72


תשובה:


הגלולה של היום אחרי, או בשמה המסחרי פוסטינור, מכילה פרוגסטרון סינתטי (Levonorgestrel), ואכן לא מומלץ להשתמש בה בזמן הנקה. עם זאת, לפי הוראות החברה המייצרת, במצב חירום ניתן להיניק לפני נטילת הגלולה, ולהימנע מהנקה כמה שעות לאחר הנטילה.

קשה לאמוד את הסיכויים להריון כיוון שהמחזור שלך עדיין אינו סדיר ולא ברור אם בכלל היה ביוץ או לא. אני מניחה שבזמן כתיבת שורות אלו כבר הגיע הדימום המיוחל, ואם לא, כדאי בהחלט לבצע בדיקת הריון ביתית.

אם אינכם מעוניינים בהריון נוסף, כדאי שתתחילי ליטול גלולות למניעת הריון. גשי לרופא/ה המטפל/ת ובקשי מרשם לגלולות המתאימות לתקופת ההנקה. גלולות אלו מכילות פרוגסטרון בלבד (במינון נמוך מאוד, שלא כמו בפוסטינור), ובנטילה נכונה, הן יעילות לפחות כמו הגלולות המשולבות.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!