שאלה - האם השימוש בסוטלול בעת הריון בטוח?

השאלה:
האם מתן SOTALOL 80MG * 3 בנשים הרות יכול לגרום למשקל לידה נמוך? מדובר בנשים שמקבלות את התרופה באופן קבוע כטיפול בהפרעות קצב



תשובה:
סוטלול הינה תרופה מקבוצת חוסמי קולטנים מסוג בטא של המערכת הסימפתטית. אכן משתמשים בתרופה זו כטיפול בהפרעות קצב שונות.
התרופה נמצאת בקטגוריה B מבחינת השימוש בה בהריון. קטגוריה זו אומרת כי בחיות מעבדה לא נמצאה פגיעה בעוברים, וכי באם יש צורך ואין תרופה אחרת בטוחה יותר המתאימה, ניתן להשתמש בה במהלך ההריון.

למרות ששום תרופה אינה בטוחה באופן מוחלט, קיימות מספר תרופות אנטיאריתמיות (נוגדות הפרעות קצב), אשר נבדקו במהלך ההריון והוכחו כבטוחות. לכן תרופות אלו צריכות להיות בשימוש כקו ראשון. בכל מקרה, אם זה אפשרי, עדיף להימנע מכל טיפול תרופתי במהלך הטרימסטר הראשון של ההריון. קיימים דיווחים שטיפול ממושך בסוטלול (כמו בשאר חוסמי בטא) בהריון היה קשור בהאטה בהתפתחות העוברית (IUGR).

באם את נוטלת באופן קבוע סוטלול, עלייך להתייעץ עם הגינקולוג והקרדיולוג שלך בנוגע לנחיצות טיפול זה ולקיומו של טיפול אחר מוכח או בטוח יותר.

ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!