שאלה - הטיפול בבלוטת חלב סתומה שהזדהמה

השאלה:
לפני כשנה הופיעה לי בלוטה בלחי שמאל, כ- 2 ס"מ מתחת לאוזן בזווית הלסת. הייתי אצל רופאת אא"ג ונאמר לי שזו בלוטת חלב שנסתמה, והרופאה הגדירה את זה כ-inclusion cyst. לאחר כמה חודשים זה נעלם והופיע שוב לפני כ- 4 חודשים. הייתי אצל כירורג ונאמר שאין חובה להוציא אותה עקב גודלה הקטן -כ- 4 מ"מ. לפני 5 ימים הבלוטה התנפחה והתחילה לכאוב באזור, גודלה כעת הוא 1.5 ס"מ, הכאבים משפיעים על כל האזור מסביב ונראה טיפה אדום באזור הבלוטה.
מה עליי לעשות? האם זה מסוכן? יש להוציא את הבלוטה? יש סיכוי שזה סרטני? האם יש צורך בלקיחת אנטיביוטיקה?


תשובה:

מה שאתה מתאר יכול בהחלט להיות זיהום של הציסטה, דבר שמצדיק טיפול אנטיביוטי, או, אם זה לא עוזר - אולי לחשוב על הוצאתה. יש להיבדק על ידי רופא א.א.ג. שיראה מה בדיוק קורה. זה בהחלט לא נשמע כסרטן כי סרטן הולך וגדל ומלווה בדרך כלל בתסמינים נוספים.

בברכה

דר' איציק לוי





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!