שאלה - אנטיביוטיקה וגלולות למניעת הריון

השאלה:
אני בת 21, נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג פמינט. היתה לי דלקת בדרכי השתן ויום אחד, בשבוע השני של הגלולות, נטלתי אנטיביוטיקה מסוג אופלודקס, ולאחר מכן, במשך 5 ימים, גם את התרופה Ofloxacin, וסיימתי את האנטיביוטיקה כאשר נשארו לי בחבילה 4 גלולות. לאחר מ


תשובה:


היעילות של גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן עלולה להיפגע כאשר גם נוטלים אנטיביוטיקה. בנוסף, גלולות למניעת הריון עלולות לשבש את ספיגת האנטיביוטיקה בגוף. בטיפול קצר טווח באנטיביוטיקה מומלץ להפסיק עם הגלולות ולהשתמש באמצעי מניעה אחר. לאחר סיום האנטיביוטיקה ניתן לחזור ליטול את הגלולות, אך מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף בשבוע-שבועיים הראשונים כדי להבטיח להגנה מלאה.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!