שאלה - כאבי בטן ושלשולים שמצריכים המשך בירור

השאלה:
בתי בת 10 וסובלת כבר כחודשיים מהתקפות עזות של כאבי בטן עם שלשולים מדי פעם, ללא חום. בבדיקת גסטרוסקופיה גילו דלקת בתריסריון. היא טופלה בלוסק במשך כ-3 שבועות ולא חלה הטבה במצבה.

היא אושפזה בית חולים לצורך בירור נוסף, ושם, בבדיקת דם, נמצא כי רמת הפיברינוגן היא 466. האם תוצאה זו יכולה להעיד על קדחת ים תיכונית? או על בעיה אחרת?


תשובה:


עלייה בערכי פיברינוגן יכולה באמת להתאים לקדחת ים תיכונית משפחתית, אך בדיקה זו איננה ספציפית רק למחלה זו, ולמעשה כמעט כל תהליך דלקתי יכול להיות מלווה בעלייה בערכי פיברינוגן. האבחון הסופי של קדחת ים תיכונית נעשה בבדיקה גנטית.

שלשולים בדרך כלל לא מאפיינים דלקת ים תיכונית, אלא מתאימים לתהליכים אחרים במערכת העיכול. אני מקווה שבמסגרת האשפוז יכיעו לאבחנה שתאפשר לתת לבתך את הטיפול הנכון.

בהצלחה!

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!