שאלה - הסבר על ממצאים בבדיקת CT של המוח

השאלה:
להלן סיכום בדיקות של גבר בן 52 חולה במחלת לב איסכמית קשה: בצנתור הוכנסו שני תומכנים, לאחר שנה בוצע CABG עם מעקף יחיד ותיקון מסתם מיטרלי, לאחר שנתיים עבר אבלציה של PAF אקו לב EF=50. ברקע עודף משקל, יתר לחץ דם - 237/152. מטופל באלדקטון, CCB חוסמי בט


תשובה:


לא ציינת מדוע בוצעה בדיקת ה- CT של המוח. האם היו תופעות נוירולוגיות כלשהן שבעטיים בוצעה הבדיקה? מדובר באדם עם גורמי סיכון רבים למחלת כלי דם טרשתית, שהמחלה הטרשתית כבר קיימת אצלו, וגרמה לפגיעה במספר איברים חשובים: בלב, במוח ובכליות. ובנוסף לכל הצרות, הוא גם מעשן. זה לא טוב בכלל.

ההדמיה של המוח הראתה מחלה טרשתית ברוב העורקים שמספקים דם לחלקים השונים של המוח, וכן אוטמים קטנים מרובים בחלקים שונים של המוח. בין אם האדם מרגיש כעת את הפגיעה המוחית מבחינה קלינית ובין אם לא, הפגיעה הולכת ומצטברת, והיא תורגש בשלב זה או אחר, גם אם לא יהיה אירוע מוחי "גדול" שיתבטא בחולשה של פלג גוף, הפרעה בדיבור או בדבר מה גרוע מכך.

את שואלת לגבי שיפור. מאיזו בחינה? שוב, לא ציינת אם היו סימנים נוירולוגיים קליניים. מבחינת הבעיות שרואים בבדיקת ההדמיה, לא סביר שיהיה שיפור.

אמנם איברים כבר נפגעו, אך על מנת לצמצם את האפשרות לנזק נוסף, חשוב מאד לשלוט בגורמי הסיכון על ידי הפסקת עישון (חשוב מאוד!), ירידה במשקל, איזון לחץ הדם, איזון שומני הדם, ואיזון של סוכרת, אם יש.

פרפור הפרוזדורים הוא בפני עצמו גורם סיכון לאירועים מוחיים, ללא קשר לגורמי הסיכון שצויינו לעיל. האם האבלציה פתרה את הבעיה או שעדיין יש התקפי פרפור? יש לכך חשיבות מבחינת החלטה על טיפול במדללי דם.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!