שאלה - שעלת והריון

השאלה:
אני בשבוע ה-37 של הריון, ובני בן השנתיים נדבק בשעלת למרות שחוסן בזמן. הוא מטופל באנטיביוטיקה. בעלי ואני התבקשנו ליטול אנטיביוטיקה כטיפול מונע. האם יש בכך סיכון? אם אחליט לא ליטול אנטיביוטיקה, מה יכולות לגרום התוצאות?


תשובה:


ראשית, עלייך לדעת שטיפול אנטיביוטי מותר במהלך הריון ואינו פוגע בעובר.

שעלת אינה מחלה שעוברת לעובר או פוגעת בו על ידי גרימת מומים, אבל זו מחלה לא נעימה, שלא כדאי להיות חולים בה, במיוחד לא בזמן הריון. כמו כן, בשל הקירבה ללידה, כדאי לוודא שלא תהיי חולה בזמן הלידה או מייד אחריה, כדי שלא תדביקי את התינוק מייד עם לידתו. לכן אני ממליצה לך לשקול שוב את עניין נטילת האנטיביוטיקה על מנת למנוע הידבקות במחלה.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!