שאלה - חיסון נגד שפעת לאישה הסובלת מדליפה במסתמי הלב

השאלה:
יש לי דליפה במסתם אחד ברמה בינונית ובמסתם שני ברמה נמוכה. רציתי לשאול האם אני צריכה להתחסן נגד שפעת? האם זה לא מסוכן? והאם בכלל החיסון כעת באמצע ינואר אפקטיבי או שאפשר לוותר?



תשובה:
הקשר בין מחלה במסתמי הלב לבין שפעת אינו ישיר.

ראשית, החיסון אינו מוביל לפגיעה במסתמי הלב או להתיישבות הווירוסים על המסתמים, כך שקיום מחלה מסתמית אינו התוויית נגד לביצוע החיסון, ואינו מסוכן אצל הסובלים ממחלה מסתמית יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה.

שנית, מחלת השפעת, כאשר מופיעה, אינה מובילה לזיהום על גבי מסתמי הלב הפגומים (אנדוקרדיטיס). אולם מחלת השפעת יכולה להסתבך בזיהומים חיידקיים בנוסף לזיהום הוויראלי (שפעת הינה מחלה ויראלית- נגיפית), ובעת זיהום חיידקי קשה עלולים החיידקים "להתיישב" על מסתמי הלב ולהוביל לאנדוקרדיטיס. בנוסף, שפעת יכולה להיות מחלה קשה למדי, ובהיותה כזו, היא עלולה להחמיר את התפקוד הלבבי של אדם עם מחלה מסתמית ובמקרים הקיצוניים אף להוביל לאי ספיקת לב.

לשאלתך אם החיסון אפקטיבי באמצע ינואר - הוא אכן אפקטיבי, עדיין אנו נמצאים בעונת החורף בה קיימת שכיחות מוגברת של זיהומי שפעת ודלקות ריאה. מומלץ בחום להתחסן גם כעת, על מנת למנוע הופעת המחלה או סיבוכיה בחודשי החורף שעוד לפנינו.

ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!