שאלה - האם יש סכנת קרינה בבדיקת CT?

השאלה:
עקב גוש באדרנל, עברתי לאחרונה בדיקות CT בטן + CT חזה + מיפוי MIBG + צילום חזה. האם כמות הקרינה שגופי ספג בבדיקות אלו עשויה לסכן אותי באופן כלשהו?


תשובה:


בכל בדיקה כזו יש, כמובן, חשיפה לקרינה. אבל הקרינה משלוש בדיקות אינה מסכנת אותך, ומובן שלעומת התועלת מהשימוש בבדיקות האלו, הסיכון בהן זניח.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!