שאלה - האם להשתמש בתרופות לשיכוך כאבים באזור האגן

השאלה:
יש לי כאבים חזקים באיזור האגן וירך ימין בשנתיים האחרונות. לאחרונה הכאב התגבר והתפשט גם לרגל ימין. כל צילומי הגב שעשיתי היו בסדר וכן אולטרסאונד בטן ודרכי השתן תקין.
בבדיקות מעבדה שעשיתי, הבדיקות בסדר.
רק באימונולוגיה יש נתון אחד לא בטווח: Streptolysin 0 (ASLT) Ab = 332.8. (הבדיקה נעשתה ב- 08/12/05)
בבדיקה שערכתי ב- 25/07/04 ערכי בדיקה זו היו בטווח התקין.
יש נתון נוסף שאינני חושבת שהוא קשור: B12 גבולי בגבול תחתון.

אורתופד המליץ ליטול כדורי ואבן במשך 20 יום וכך עשיתי. הכדורים לא שיפרו את המצב.
רופא אחד אמר שזו כנראה דלקת פרקים ונתן טיפול תרופתי ב- ibuprofen ורופא אחר אמר שזה נראה לו דלקת בשריר ויש צורך בפיזיותרפיה.

קבעתי תור לראומטולוג ולפיזיותרפיה, אבל לצערי התור הכי מוקדם שהצלחתי להשיג הוא בעוד חודשיים.
השאלה היא האם להתחיל לקחת את הכדורים או לא? וכן, על פי הנתונים - מה יותר הגיוני?

האם להתחיל לקחת את הכדורים או לא?



תשובה:
כן. כדאי לנסות טיפול נוגד דלקת שאינו סטרואידי כמו איבופרופן שיכול לשפר מצב דלקתי ולא משנה מאיזו רקמה .

על פי הנתונים- מה יותר הגיוני?
אין מספיק נתונים על מנת לדעת מה מקור הכאב, שיכול להיות ממפרקי הגב או הירך וכן משרירי הגב או הגפה התחתונה, וייתכן גם כאב מוקרן מעצב או לחץ על עצב מקומי .

את כל אלה ועוד יבדקו במכון הפיזיותרפיה .
מומלצת בדיקה מקיפה במכון.

עד אז נסי להתחיל בהליכה יומיומית של חצי שעה - שיכולה להיטיב עם מפרקים נוקשים וכן עם שרירים תפוסים .

רפואה שלמה

ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך
מכבי שרותי בריאות





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!