שאלה - השפעת הפוסטינור על מחזור הווסת

השאלה:
אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין ללא קונדום, למחרת קיבלתי את המחזור החודשי (בסביבות התאריך הרגיל) ולקחתי באותו יום בערב פוסטינור 2. המחזור שלי נפסק לאחר יום וחצי ואז לאחר יומיים הופיע שוב למשך יום. האם השינויים במחזור נובעים מלקיחת הפוסטינור?


תשובה:

שתי נקודות חשובות עולות בשאלתך:
1. אם מייד לאחר קיום יחסי מין בלתי מוגנים מופיע הדימום הווסתי, הסיכוי להיכנס להריון הוא אפסי, כך שאין כל צורך ליטול את הגלולה של היום שאחרי (פוסטינור).

2. הגלולה של היום שאחרי מכילה את ההורמון פרוגסטרון במינון גבוה, אשר במקרה של הריון אפשרי (לא רצוי) מונעת את השרשת הביצית המופרית ברחם. מאידך, פרוגסטרון הוא אחד מההורמונים הטבעיים האחראיים להתעבות רירית הרחם בכל מחזור וסתי, ובירידת רמתו רירית הרחם נושרת ומופיע הדימום הווסתי. במקרה שלך החלה נשירת רירית הרחם (כאשר התחיל המחזור), אולם בנטילת הפרוגסטרון מנעת את המשך נשירתה, אי לכך המחזור נפסק ליום- יומיים וחזר והופיע עם הפסקת השפעת הפרוגסטרון (הפוסטינור).





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!