שאלה - תינוקת שמקיאה אך מתפתחת יפה

השאלה:
בתי בת 7 שבועות וניזונה מהנקה בלבד. אחת ליממה היא מקיאה לאחר האוכל. משקלה בלידה: 3.865 ק"ג, משקלה הנוכחי: 4.400 ק"ג. היא אוכלת כל 3 שעות לבקשתה, ויש לה חיבור בין החיך התחתון ללשון, שבעניינו המליצו לחזור לביקורת בעוד 3 חודשים.

מאחר שאובחנה אצלה היפוטוניה קלה שטרם נבדקה הסיבה לה, ולאור ההקאות שתיארתי, האם יש סיבה לדאגה ולהתחלת בירור מקיף אצל הרופא?


תשובה:


אני מתרשם מהנתונים שמסרת כי בתך עולה יפה במשקל למרות מה שאת מתארת כהקאות לאחר האכלה. האם ההקאות שאת מתארת הן הקאות "בקשת" או שמדובר בפליטה בכמות גדולה לאחר האוכל?

משום שבתך עולה יפה במשקל, אינני רואה סיבה לדאגה מיוחדת בשלב זה, בתנאי כמובן שהתפתחותה תקינה עד עתה ושאין סימנים של תפיחות בטן או אי שקט בזמן ההאכלה ואחריה.

בהחלט יש להיות במעקב של רופא הילדים בנושא ההיפוטוניה ונושא החיך, אבל אינני רואה בשלב זה קשר בין הדברים. תוכלי לקבל מידע נוסף לגבי היפוטוניה ולשון קשורה (אם זו באמת הבעיה שהתגלתה אצל בתך) על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!