שאלה - רחם דו-קרני ומצג העובר

השאלה:
אני בת 33, בהריון ראשון, בשבוע ה-32. לפני ההריון עשיתי צילום רחם עקב קשיי כניסה להריון, והממצא היה "רחם קשתי עד דו-קרני". העוברית עדיין מתהפכת די הרבה, ממצג ראש לעכוז, והרבה פעמים אני מרגישה שהיא במנח מאוזן. אני מרגישה גם את ראשה וגם את תנו




תשובה:


קודם כל בשעה טובה על ההריון. רחם קשתי עד דו-קרני יכול לגרום לקשיים בקליטת ההריון ובמהלכו, ויכול גם להשפיע על המנח (אורכי, רוחבי) ועל המצג של העובר (ראש, עכוז). כל עוד העוברית מרגישה טוב ברחם (אם הבדיקות תקינות, כולל אולטסאונד ומוניטור בהתאם לצורך), אין סיבה לדאגה. זה בסדר שהיא בתנועה וסביר שהיא תשנה תנוחות. בדרך כלל לקראת סוף ההריון העוברים כבר פחות מסוגלים לשנות תנוחות, מפאת גודלם, וכן בשל כמות מי השפיר.

קשה לקבוע בדיוק מתי הם כבר לא יתהפכו, ועל כן אני ממליצה בינתיים להמשיך להנות מההריון ולתת לטבע לעשות את שלו. ייתכן מאוד שבקרוב, העוברית שלך תמצא את המצג הנוח לה ביותר, ואז תוכלי לדעת מהן האופציות שלך ללידה טבעית.

חשוב לציין שאם המצג יהיה מצג עכוז (כלומר אם העכוז של העוברית יהיה החלק המוביל), הלידה תצטרך להיעשות בניתוח קיסרי.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל