//

שאלה - רסיטל ותפקוד מיני

השאלה:
אני נוטל רסיטל 20 מ"ג מזה 6 שנים, עקב התקפי חרדה קשים מדי יום. מאז תחילת הטיפול אני יכול לספור על כף יד אחת את מספר ההתקפים.
ראשית, הבחנתי מאז וגם היום בירידה חדה מ א ו ד בתפקוד המיני שלי טכנית ונפשית - ומה הפיתרון?
שנית, האם ניתן להפסיק בדרך זו או אחרת את הטיפול שלא מלווה בפסיכיאטר כבר שנים ולא לחזור לאותם ימים אפורים?



תשובה:
אכן אחת מתופעות הלוואי האפשריות של התרופה רסיטל (או בשמה הגנרי Citalopram) היא ירידה בתפקוד המיני. אכן נשמע מתיאורך שהתרופה יעילה במניעת התקפי החרדה אך אתה סובל מהפגיעה בתפקודך המיני. לכן מומלץ שתפנה לפסיכיאטר להתייעצות, ייתכן שכדאי לנסות להחליף את התרופה לתרופה אחרת (יש היום מגוון תרופות שיכולות לעזור במניעת התקפי חרדה), או לחילופין לנסות לעשות הפסקה בטיפול התרופתי, אך הדבר צריך להיעשות תחת פיקוח רפואי.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!