שאלה - שימוש בגלולות למניעת הריון להפחתת שיעור יתר

השאלה:
לפני כשנתיים וחצי לערך סבלתי מאנורקסיה, שבעקבותיה הפסיק המחזור וגדל לי שיער בגוף אשר אמור היה לנשור לאחר איזון, אבל זה לא קרה. כיום אני סובלת משיעור יתר שהתגבר בשל מריטה.

המחזור שלי אינו סדיר גם כיום, ומופיע פעם בשלושה-ארבעה חודשים בערך. הלכתי לגינקולוג, ששלח אותי לבדיקות, ואמר ליטול פרוברה במשך כשלושה ימים, והמליץ לאחר סיום המחזור להתחיל להשתמש בגלולות דיאנה 35.

לדבריו, אין לגלולות אף תופעת לוואי, והן עוזרות בשיעור היתר. האם הוא צודק? בנוסף, בבדיקות של PLT נמצאו תוצאות גבוהות מן הרגיל (533), האם בטוח ליטול את הגלולת במצב זה?


תשובה:


גלולות דיאנה באמת יכולות לעזור במקרה שלך, בעיקר בהפחתת השיעור, ומובן שגם בסידור המחזור. בדרך כלל גלולות אלה אינה גורמות תופעות לוואי.

לגבי הטסיות (PLT), האם הרופא שרשם לך את הגלולות ראה את התוצאה החריגה? אם לא - עלייך לפנות אליו שוב לפני שאת נוטלת את הגלולות. יכול להיות שתצטרכי לבצע עוד מספר בדיקות לפני נטילת הגלולות.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!