שאלה - ספסמלגין בהריון

השאלה:
אני בת 39. האם נטילה חד-פעמית של שני כדורי ספסמלגין (לא ברצף) בשבוע השני של ההריון יכולה להזיק לעובר?




תשובה:


ספסמלגין היא תרופה המכילה 4 מרכיבים פעילים: אטרופין, פאפאברין, פאראצטאמול וקודאין. פאראצטאמול מותר לשימוש בהריון. שאר המרכיבים הם בתרופות ששייכות לקטגוריה C, כלומר לקבוצת התרופות שהבטיחות לגביהן בהריון עוד לא נקבעה כיוון שלא נעשו די מחקרים על בני אדם.

בכל אופן, סביר להניח שלא נגרם נזק בנטילה של 2 כדורים, אך חשוב ליידע את הרופא המטפל על הנטילה. בכלל בהריון, לפני נטילת תרופות או תוספים שונים מומלץ להיוועץ ברופא המטפל.

שיהיה המשך הריון בריא וקל!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל