שאלה - דרכי טיפול בווריקוצלה והשפעתן על הפוריות

השאלה:
אני בן 31. בשל תוצאות בדיקות זרע גרועות במיוחד (severe OTA) נבדקתי על ידי אורולוג ואובחנה אצלי וריקוצלה. חקרתי את נושא הטיפולים האפשריים וברצוני לשאול כמה שאלות. האם יש יתרון לשיטת גת-גורן על-פני אמבולזציה "רגילה"? האם יש יתרון לאמבוליזצ




תשובה:


אתה מתאר מצב של בדיקות זרע לא תקינות ומצב של וריקוצלה. מחקרים רבים לא מצאו שוני בתוצאות בין כל השיטות הידועות לטיפול בווריקוצלה, וכל השיטות המקובלות לטיפול בווריקוצלה נחשבות לבטוחות.

השנה התפרסם מאמר המתאר מחקר שבו נבדקו ונסקרו רק מאמרים איכותיים ביותר שניתן להשוות את תוצאותיהם (מכון קוקראן 2009), ולא נמצא שיפור משמעותי בהעלאת שיעור הפריון בכל המטופלים ובכל השיטות לעומת קבוצת ביקורת של גברים עם וריקוצלה שלא טופלה כלל. אולם מאמרים אחרים כן הראו תועלת בתיקון של וריקוצלה אצל גברים עם בעיית אי-פריון, כך שבהחלט מקובל להמליץ על טיפול בווריקוצלה כאשר בדיקות הזרע אינן תקינות.

חשוב להדגיש שישנן אפשרויות אחרות לפריון גם אם בדיקות הזרע אינן תקינות, כגון הפריה חוץ גופית. בכל מקרה אני ממליץ לך לגשת לרופא המטפל.

בהצלחה

ד"ר יעקב אולך - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ