שאלה - דיכאון אחרי לידה וטיפול תרופתי

השאלה:
האם יש להמשיך טיפול בציפרלקס למשך שנה בכל מקרה של דיכאון אחרי לידה, גם אם בלידה קודמת הדיכאון חלף ללא טיפול במשך אותו זמן כמו עם טיפול תרופתי? מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי רמיסיה ללא טיפול בדיכאון אחרי לידה?


תשובה:


כל אפיזודה דכאונית נוספת במהלך החיים (לאו דווקא בהקשר של דיכאון לאחר לידה) נוטה להיות חזקה יותר וממושכת יותר מאשר האפיזודות שקדמו לה. הדבר נחקר ותועד. בנוסף, כל אפיזודה נוספת מעלה את הסיכוי להופעה של אפיזודות נוספות בעתיד.

זו הסיבה שבאפיזודה שנייה אנו ממליצים להמשיך את הטיפול התרופתי לא רק כטיפול עד לרמיסיה, אלא גם כטיפול מניעתי לתקופה מסוימת. משך הזמן שמקובל להמליץ עליו נע בין שנה לשנתיים לאחר תום האפיזודה הדכאונית האחרונה.

אם הדיכאון חלף ללא טיפול לאחר לידה קודמת, מדוע הפעם החלטת כן ליטול טיפול? האם הדיכאון הקודם שונה במאפייניו מן הנוכחי? יתכן שבדיקה של התשובות לשאלות אלו תסייע לך ולרופא המטפל להחליט כיצד להמשיך עם הציפרלקס.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!