שאלה - הגדלת חזה

השאלה:
האם זה נכון שהשד צונח למרות השתל לאחר זמן?


תשובה:

 

לעיתים. צניחת השד לאחר הניתוח היא אינדיבידואלית ותלויה בהמון גורמים פנימיים ברקמה, ולכן קשה לחזותה מלכתחילה. לאופי רקמת השד השפעה רבה על מידת מתיחת הרקמה לאחר הניתוח. אם הרקמות יימתחו בצורה מוגזמת בכל אזור לאחר הניתוח עלולים להיווצר עיוותים, הכוללים:
נפילה מוגזמת או מיקום השתלים בגובה נמוך מדי, פניית הפטמות כלפי מעלה, גלישת השתלים לצדדים והתרחבות הרווח בין השדיים, עור דק העוטף את השתלים שיגרום לשתלים להיראות ושיהיה קל להרגיש את השתלים, היווצרות "גלים" עקב כך שהשתלים מושכים רקמות ממעל ועוד.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!