שאלה - נגע סקלרוטי בצלע

השאלה:
אני בת 33. יש לי כאבים בצלעות, עשו לי בדיקת CT של הצלעות והתוצאה היתה שיש לי בצלע 4 נגע סקלרוטי בגודל של כ-7 מ"מ. רופא אחד אמר שאין צורך בביופסיה ושזה תקין. הרופא השני אמר שצריך ביופסיה. האם לעשות ביופסיה או לא?


תשובה:


נגע סקלרוטי הוא תהליך בעצם הגורם להסתיידות סביבו, והמתפתח באופן איטי. סיבות רבות ומגוונות עשויות להביא ליצירת נגע כזה, והם כוללות שברים שהתאחו, אוטם של העצם (פגיעה באספקת הדם לחלק מהעצם), זיהום חיידקי של העצם, הפרעות מטבוליות, גידולים שפירים וממאירים ועוד.

על מנת לקבוע בוודאות את הגורם לנגע יש לבצע ביופסיה, כלומר להוציא פיסה מן הנגע ולבחון אותה במיקרוסקופ. לעיתים ניתן להגיע למסקנה לגבי הנגע לפי מאפיינים רדיולוגיים שלו, כלומר לפי מראהו בצילומים.

בגילך, קרוב לודאי שהנגע נובע מתהליך שפיר, אולם הרופאים שפנית אליהם חלוקים בדעתם באשר להמשך הבירור. לצערי, לא אוכל לחוות את דעתי מבלי לשוחח איתך, לבדוק אותך ולעיין בצילומים. לכן המלצתי היא כי תפני לאורתופד מומחה על מנת לקבל חוות דעת שלישית, ולהיעזר בו בקבלת ההחלטה.

איחולי בריאות,

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!