שאלה - בעיה בזרע של גבר שסובל מווריקוצלה

השאלה:
באולטרסאונד שעשיתי נמצאה וריקוצלה משמאל (התרחבות עד 4 מ"מ עם היפוך זרימה). בספירת זרע נמצא שיש בעיה בצמיגות (N) ובמורפולוגיה - 6% תקינים (85% פתולוגיה ראש, 9% זנב).

שאר הערכים תקינים:
נפח 3 מ"ל
PH 8
ריכוז 6^10*27
תנועה 50%
סוג תנועה 2.9

כבר כחצי שנה אשתי ואני מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה. בעבר נכנסנו להריון לא רצוי. האם במקרה כזה אני זקוק לניתוח וריקוצלה? האם ניתוח כזה יפתור את בעית הפוריות? האם מומלץ טיפול אחר (כגון השבחה והזרעה)?


תשובה:


תוצאות בדיקת הזרע שלך אכן מעידות על בעיה בצמיגות, במורפולוגיה וגם התנועתיות גבולית. ניתוח וריקוצלה משפר את איכות הזרע במקרים מסויימים, אך לא תמיד. חשוב להיוועץ באורולוג שבדק אותך לגבי כדאיות הניתוח. כדי להבין את הבעיה ולהעריך אם כדאי לך לעבור את הניתח, חשוב גם לדעת גם אם אתה סובל מכאבים בעקבות הוורקיצולה, ודברים נוספים.

אם לא יומלץ לך על ניתוח, או שהניתוח לא ישפר את איכות הזרע, ניתן בהחלט לפנות לשיטות טיפוליות אחרות, כמו השבחת זרע.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!