שאלה - נטילת פרוגסטרון להסדרת המחזור

השאלה:
אני מנסה להיכנס להריון. קיבלתי את המחזור האחרון לפני חודש וחצי לנובמבר ואז גם הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון. מאז ועד היום לא קיבלתי מחזור. ערכתי בדיקת דם לאבחון הריון, והתשובה שלילית.

רופא הנשים המליץ לי לקחת כדורים בשם Primolut-Nor במשך חמישה ימים, בוקר וערב. האם יש לכדורים אלה תופעות לוואי? האם ניתן להיכנס להריון לאחר מחזור שהגיע כתוצאה מכדורים אלה? האם עדיף לחכות שהמחזור יגיע באופן טבעי? מדוע הוא לא מגיע? לפני כשנתיים עשיתי הפסקה בנטילת הגלולות למשך חצי שנה, והמחזור הגיע בזמן מדי חודש בחודשו. מדוע עכשיו לא?


תשובה:


כאשר מפסיקים לקיחת גלולות למניעת הריון, יכול להיות איחור במחזור. יכולים לעבור מספר חודשים עד שמגיעה וסת. הכדורים שהרופא רשם לך מכילים פרוגסטרון. לאחר נטילתם יופיע מחזור, ואולי יתחיל את כל המחזוריות ההורמונלית היוצאת ביוץ. אין שום בעיה עם כניסה להריון לאחר נטילת כדורים אלה. ההחלטה אם לחכות למחזור טבעי או לקחת את כדורי הפרוגסטרון היא שלך.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!