שאלה - פרוגילוטון וכניסה להריון

השאלה:
אני בת 37, סובלת מהיפרפלזיה פשוטה ללא אטפיה. כעת אני מטופלת בפרוגילוטון כאמצעי להסדרת המחזור. ברצוני לדעת מהו מועד הביוץ על מנת להימנע מהריון. האם תרופה זו מגדילה את הסיכויים להיכנס להריון מעבר לסיכוי שישנו להיכנס להריון ספונטני?




תשובה:


אני מניחה שאת מתכוונת להיפרפלזיה של רירית הרחם, ואכן, לצורך טיפול במחזור לא סדיר שנובע מכך, מומלץ להשתמש בפרוגילוטון. לא ציינת כמה זמן את נוטלת את התוסף ההורמונלי, מתי היה המחזור האחרון ועוד פרטים שנחוצים כדי להעריך את מצבך, שבלעדיהם לא אוכל לאמוד את זמן הביוץ.

אם המחזורים אכן יהפוך לסדיר, סיכוייך להיכנס להריון ישתפרו. אם את מעוניינת להימנע מהריון, עלייך להשתמש באמצעי מניעה אחר שאינו הורמונלי (למשל קונדום).

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל