שאלה - האם גלולות למניעת הריון משפיעות על הפוריות?

השאלה:
אנו בטיפולי פוריות. כעת אני ביום ה-7 למחזור ונטלתי עד כה 6 גלולות יסמין למניעת הריון. החלטנו שאנו מעוניינים להמשיך בטיפולים בחודש הבא לאחר הווסת. יש לציין שזה החודש הראשון שבו אני משתמשת בגלולות.

האם יש לצפות שהביוץ יחזור לעצמו לאחר הווסת ונוכל להמשיך בטיפולים, או שצריך להתנקות מהגלולות (אם יש דבר כזה בכלל)? האם כשמפסיקים את הגלולות לפני שמסיימים את כולן, מופיע דימום שאינו הווסת? והאם אחרי שמסיימים לקחת יסמין יש סיכוי להיכנס מייד להריון באופן טבעי, לאחר תקופה של אי-פריון לא מוסבר שנמשכה מעל שנתיים?


תשובה:


לא הבנתי מדוע התחלת לקחת גלולות למניעת הריון אם בכל מקרה יש בעיית פוריות ואת לא מצליחה להיכנס להריון. גלולות אינן מסדירות את הביוץ או מחזירות את הפוריות. הן גם אינן פוגעות בפוריות, וניתן להיכנס להריון מייד כאשר מפסיקים את נטילתן אם אין בעיית פוריות כלשהן. כאשר מפסיקים לקחת גלולות לפני תום החפיסה מופיע דימום.

אם אין בעיית פוריות, תמיד ישנו סיכוי להיכנס להריון באופן טבעי, זה ככל הנראה לא המצב במקרה שלכם.

לא ציינת אילו טיפולים עברת, ונראה לי שחבל שבשביל חודש אחד של הפסקה בטיפולים התחלת לקחת גלולות. יכולת פשוט להיזהר לא לקיים יחסים סביב מועד הביוץ. לאחר הפסקת נטילת הגלולות אין שום צורך להתנקות מהגלולות. אפשר מייד לחזור לנסיונות להיכנס להריון.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!