שאלה - SVT ועישון חשיש

השאלה:
אני בן 20, נוטל מטופרולול לתקופה של כחודש עקב בעיות מהירות בדופק. עברתי שתי אבלציות עקב SVT. רצתי לדעת אם מותר לעשן חשיש עם נטילת התרופה, או שיש סיכונים מיוחדים או תופעות מיוחדות בשילוב השניים. כשאני אומר עישון, אני מדבר על כמה "שאכטות" בו




תשובה:


אתה מציין כי עברת שתי אבלציות עקב SVT (או Supraventricular Tachycardia - הפרעת קצב מהירה על-חדרית באזור הפרוזדורים). כל הפרעת קצב בהולכה של הלב מובילה להתכווצות לא תקינה של עליות או של חדרים (תלוי בסוג ההפרעה) ומכבידה על הלב. ידוע כי לשימוש במריחואנה יכולה להיות השפעה על מערכת הדם והלב הכוללת הגברת קצב הלב (התלויה בגודל המנה), עלייה מתונה בלחץ הדם, ונפילה פתאומית בלחץ הדם עם שינוי התנוחה.

אין היגיון בלקיחת מטופרולול לקצב הלב, ומנגד להשתמש בחשיש (מריחואנה), שעשוי להעלות את קצב הלב. לכן, לאור עברך הרפואי, לא הייתי ממליץ לקחת סיכון מיותר. למידע נוסף לגבי הקשר בין חשיש לבין מחלות לב, קרא הידיעה הבאה:

http://www.infomed.co.il/news/n_062701_1.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ