שאלה - הריון לאחר גרידה

השאלה:
עברתי גרידה כחודשיים לאחר לידה עקב הישארות שיליה ברחם, דבר שהביא לכך שיש לי רירית דקה (4 או 5 מ"מ) ונוצרה לי בעיה להיכנס להריון. לאחר זמן רב של ניסיונות הצלחתי להיכנס להריון.

רציתי לדעת אם יש להתייחס להריון באופן רגיל או שעלי להיזהר במיוחד. פניתי לשני רופאים מומחים ולכל אחד היתה דעה שונה. אחד טוען שעלי לא להתאמץ, לא להרים דברים כבדים, לא לקיים יחסי מין, לא לטוס, לקחת פרוגסטרון וכו' לפחות ב-3 החודשים הראשונים.

השני טוען כי לאחר שהושג הריון אין הבדל בינו לבין כל הריון אחר, ושאני יכולה להתנהג רגיל לגמרי. מה דעתכם?


תשובה:


הריון לאחר גרידה בדרך כלל נחשב להריון רגיל לחלוטין. אך כמו שכבר ראית, ברפואה יש מגוון אפשרויות, מפני שלא תמיד ניתן לנבא את התוצאה הסופית. ישנם רופאים זהירים יותר, ויש כאלה שזהירים פחות. אני מציעה לך למצוא את האמצע בין שתי הדעות: להתנהג כרגיל, אבל עם בכל זאת לנקוט זהירות מסוימת. לא להתחיל בפעילות ספורטיבית נמרצת ולא להתיש את הגוף.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!