שאלה - רואקוטן וקוליטיס

השאלה:
הבן שלי, בן 23, שוקל להתחיל טיפול ברואקוטן (Isotretinoin). הוא סובל גם מקוליטיס ומטופל בסלאזופירין, וגם מאסתמה, ומשתמש לעיתים רחוקות במשאף. האם יש בעיה בנטילת התרופה החדשה על רקע הבעיות הקיימות והתרופות האחרות?


תשובה:


ישנם בספרות הרפואית כמה תיאורים של מקרים של מחלת מעי דלקתית (דלקת כיבית של המעי הגס, ulcerative colitis ומחלת קרוהן) אשר החלה לאחר טיפול בתרופה איזוטרטינואין. מדובר במקרים נדירים, ולא ידוע המנגנון המקשר בין הטיפול התרופתי לבין מחלת המעי. בכל זאת, להערכתי, זה מספיק בשביל להיזהר עם נטילת התרופה בבחור שכבר סובל מהמחלה. אני לא שוללת קטגורית את השימוש בה, אבל אני בהחלט חושבת שצריך לחשוב פעמיים. בכל מקרה חובה לעדכן את רופא העור לגבי מחלות הרקע והטיפול התרופתי לפני שמחליטים אם לקחת את התרופה או לא.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!