שאלה - זיהום בדרכי השתן, אנטיביוטיקה ופטריה

השאלה:
אני בת 25. האם נטילת זינט נגד דלקת בדרכי השתן עלולה לגרום דלקת פטרייתית בנרתיק, או שדלקת מעלה חשש למחלת מין? הרגשתי צריבה במתן שתן כמה ימים אחרי קיום יחסי מין מוגנים עם קונדום. קיבלתי אנטיביוטיקה ללא שנעשתה בדיקה מעמיקה (חוץ מבדיקת שתן ראשונית אצל א


תשובה:


זיהום בדרכי השתן אכן עשוי להיגרם כתוצאה מיחסי מין, גם אם הם מוגנים. החיכוך של הפין כנראה גורם לנדידת חיידקים (שלך, ממערכת העיכול שלך) לתוך דרכי השתן. זו אינה מחלת מין. אנטיביוטיקה עשויה לגרום לפטרת בנרתיק עקב שינוי בתכולת החיידקים הנמצאים באופן תקין בנרתיק ומשינוי החומציות בנרתיק.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!