שאלה - איחור בנטילת גלולות למניעת הריון מסוג סרזט

השאלה:
אני בת 19, ולוקחת גלולות מסוג סרזט כחודש וחצי. ביום חמישי שעבר לקחתי גלולה באיחור של כ-17 שעות. ביום רביעי שלאחר מכן קיימתי יחסי מין. האם יש סיכוי שאני בהריון? האם לקחת פוסטינור? אם כן, האם עלי להפסיק לקחת את הגלולות?


תשובה:


גלולות מסוג סרזט הן גלולות למניעת הריון המכילות פרוגסטרון בלבד. גלולות אלו מיועדות לנשים שאינן מסתדרות עם אסטרוגן, לנשים מיניקות, או לנשים עם בעיות רפואיות שמונעות נטילת אסטרוגן, כגון קרישיות יתר. גלולות אלו יעילות מאוד, בדיוק כמו הגלולות המשולבות, אך חסרונן הוא שיש ליטול אותן כל יום בדיוק באותה שעה, אחרת היעילות שלהן נפגמת.

אם מאחרים בנטילת הגלולה, ההנחיה היא להמשיך בנטילה אך להשתמש באמצעי מניעה נוסף שאינו הורמונלי (קונדום) למשך כשבוע. במקרה שלך, כיוון שמדובר בזמן של כשבוע, נראה שאת מוגנת מפני הריון, ונטילת פוסטינור כבר לא רלוונטית בשלב זה.

עלייך להמשיך כרגיל בנטילת הגלולות ולהקפיד על נטילתן באותה השעה. אגב, אם אין לך התוויה רפואית מיוחדת לנטילת גלולות המכילות רק פרוגסטרון, אני ממליצה לפנות לרופא הנשים שלך על מנת לעבור לגלולות משולבות, שבהן גם שימוש פחות אדוק מבחינת שעת הנטילה המדוייקת מבטיח יעילות.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!