שאלה - האם התרופה רואקוטן יכולה לעכב גדילה?

השאלה:
בני בן 16 עבר טיפול ברואקוטן לפני כשנתיים קראתי שייתכן עיכוב בגדילה בעקבות הטיפול. אם הכוונה היא לעיכוב, כך שתוך כמה זמן הפער יושלם, או שהתרופה גורמת לעצירת הגדילה?


תשובה:


בין תופעות הלוואי הידועות של רואקוטן ישנה סגירה מוקדמת של האפיפיזה, דבר שעלול למנוע גדילה נורמלית. ברם, הטיפול ברואקוטן ניתן לפרקי זמן של 8-3 חודשים, ותופעת לוואי זו מתרחשת לעיתים נדירות, רק בשימוש ממושך הרבה יותר בתרופה. בפרקי הזמן הקצרים בהם נוטלים את התרופה אין סכנה לגדילה.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!